Bahar gelse de havalar ve içimiz ısınsa, bahçelerde gözümüz şenlense, kiraz ve şeftali çiçekleri burnumuzda bayram havası estirse, umutlar çoğalsa, herşey çok güzel olacak dese insan temiz havayı içine çekerken.. bahar gelse de taze enginarlarımıza kavuşsak, kucaklaşsak eski dostlar gibi, sımsıkı..
malzemeler:
- 4 adet enginar göbeği
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük patates
- 1-2 avuç kadar bezelye
- zeytinyağ
- tuz
- şeker
- 1 limon suyu ve aldığı kadar su
- dereotu
yapılışı:
- yazdan temizlenip dondurucuda saklanan bezelye alınır, tekrar bir sudan geçirilir.
- patates ve havuçlar küçük küpler şeklinde doğranır.
- düz ve geniş tencereye enginar göbekleri sıralanır. tam da üstlerine limon suyu gezdirilir ki beyazlığı kaybolmasın..
- bezelye, havuç, patatesler tencereye gelişi güzel dağıtılarak eklenir.
- yeterince tuz, 1-2 küp şeker ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağ ilave edilir. yeterince suyu da unutmayalım..
- yağlı kağıt tencerenin formunda kesilerek yemeğin üzerine kapatılır.
- yemeğimiz kapağı tamamen kapalı olarak, suyu kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
- arada sırada enginarların durumunu ve suyunu kontrol etmekte fayda var.
- pişen göbekler servis tabağına alınarak üstüne garnitürler konur. yemeğin mis gibi suyunu da göbeklerin etrafına gezdirerek ekleyince bir süre soğutulur. her zeytinyağlı gibi soğuk güzeldir, nefistir, harikadır, muhteşemdir..
- zeytinyağlımız soğuyunca göbeklerin üzeri dereotuyla süslenir. bir şey daha..servisten önce bir miktar zeytinyağ daha ekliyorum ben, napıyım dayanamıyorum bu ikiliye kardeşim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder