Sürpriz güneşli bir günde ailecek doya doya yürüyüşler yaptık, fotoğraflar çektik, hafta içi yorgunluğunun acısını çıkardık..
Gün pazar olunca içime bir suçluluk duygusu çöktü. bir şeyler pişirmenin zamanı diyerekten bu kez mutfakta aldık soluğu.
Her sebze- meyveyi mevsiminde yemeyi tercih ediyoruz. bu yüzden e hadi bari kereviz yiyelim dedik. bildiğimiz portakallı zeytinyağlı kerevizi pişirdik. ama bu sefer ufak bir şekil değişikliği ile..
Düğmeli kereviz için gereken malzemeler ve pişirme zeytinyağlı olan tarifle aynı. düğmeli kerevizde sadece kerevizleri daire şeklinde dilimleyerek ortasına havuçtan uygun büyüklük ve kalınlıkta parçalar keserek düğmeler hazırlıyoruz. tencereye soğan, verev kesilmiş havuçlar ekleyip en üste düğmeli kerevizleri koyuyoruz. portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve zeytinyağı ( az su da eklenebilir) ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. soğutup afiyetle yiyoruz.
Bu tarife uğurun böcüğü bile hayır diyemiyorsa kimse diyemez.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder