malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3-4 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (normal kek tarifinde 3 bardak idi, kara fatmada 2ye düşürdüm)
- içinizden geliyorsa her türlü malzemeyle süsleyebilirsiniz bence..
yapılışı:
- yumurta ve şeker 10 dakika kadar çırpılır.
- yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- kakao eklenerek yedirilir ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırılır.
- vanilya, kabartma tozu ve un azar azar ilave edilerek yavaşça yedirilir.
- hamur yağlanmış düz tepsiye alınır ve 180 derece fırında pişirilir.
- pişen kek fırından alınınca 1-2 dakika beklenip , önceden kenara alınan bir bardak kakaolu karışım kekin üzerine eşit oranda dökülür ve kek bu şekilde bir süre dinlendirilir.
- istenilen şekilde dilimlenerek ve süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder