1 Mart 2012 Perşembe

Kara Fatma

İsmi oldukça itici olsa da, kendi pek bir lezzetli bir çeşit kek diyelim biz buna. aslında bildiğiniz keki alıyorsunuz kakao deryasına dönüştürüyorsunuz. hep annem yapar biz yerdik bir zamanlar.. bugün bir de ben deneyeyim de kızım yesin dedim. böyle kek, pasta türü şeyleri çok seviyor her böcük gibi.


malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3-4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (normal kek tarifinde 3 bardak idi, kara fatmada 2ye düşürdüm)
  • içinizden geliyorsa her türlü malzemeyle süsleyebilirsiniz bence..










yapılışı:
  • yumurta ve şeker 10 dakika kadar çırpılır.
  • yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • kakao eklenerek yedirilir ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırılır.
  • vanilya, kabartma tozu ve un azar azar ilave edilerek yavaşça yedirilir.
  • hamur yağlanmış düz tepsiye alınır ve 180 derece fırında pişirilir.
  • pişen kek fırından alınınca 1-2 dakika beklenip , önceden kenara alınan bir bardak kakaolu karışım kekin üzerine eşit oranda dökülür ve kek bu şekilde bir süre dinlendirilir.
  • istenilen şekilde dilimlenerek ve süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder