Akşamdan mayalanan hamur sabaha kadar buzdolabında muhafaza edilir. Sabah olunca da dolaptan alınıp şekillenip kahvaltı için beş dakikada pişirilir. akşamdan mayalama faslı da tamamen ertesi gün işimi kolaylaştırması için. yani siz hamuru mayalayınca bir gece falan gibi bekletmeler yapmadan hemen pişirebilirsiniz.
malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- aldığı kadar un
yapılışı:
- yaş maya ılık sütle eritilir.
- yumurta akları, tuz, şeker, sıvıyağ, yoğurt eklenerek birbirine yedirilir.
- un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- hamur üzeri kapalı olarak mayalanana kadar bekletilir.
- mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak, üzerlerine önceden ayrılan yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam- çörekotu serpilir.
- yağlı kağıt serili tepside üzeri kızarana kadar pişirilir. (ben 230 derece gibi yüksek ısıda pişiriyorum, çabuk kabarıp çabuk piştiği için daha yumuşak oluyor.)
- pişen poğaçalar soğuyunca yarısına kadar ikiye kesilip içine beyaz peynir konulur.
- kesik yerleri maydanozla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder