19 Mart 2014 Çarşamba

Et Suyuna Ispanak Çorbası



Et suyu malzemeleri:

  • eti sıyırılmış kuzu kemik parçaları
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük havuç
  • yarım dal pırasa
  • 1 adet küçük kereviz
tüm malzemeler düdüklü tencereye alınıp yeterli miktarda su eklenir ve mis gibi bir et suyu hazırlanır.

çorba malzemeleri:

  • 300 gr. kadar ince doğranmış ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı buğday
  • kırmızı pul biber
  • sebzeli et suyu
  • süslemek için tercihen yoğurt ya da krema
yapılışı:

  • küçük doğranan kuru soğan sıvıyağda kavrulur. soğanlar pembeleşince sarımsak ve kırmızı pul biber eklenir, bir iki çevrilir ve ince doğranmış ıspanaklar ilave edilir. ıspanaklar ölünce önceden hazırladığımız ve süzdüğümüz et suyunu da koyup düdüklüde 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. ortaya oldukça lezzetli ve besleyici bir çorba çıkıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder