Canınız bugün sadece sebze mi istedi.. ama şöyle hem çok pratik hem de yoğun bir lezzeti olan farklı bir tarif olsun mu dediniz kendi kendinize. bizde tam da öyle oldu. Doktor kontrolü sonrası hava da baya güneşli ve ılıkken böcüklerle mahalle pazarında gezindik biraz. E tabi soluğu en çeşitli yeşilliği tezgahına seren pazarcıda aldık ilkin.. taze enginar, radika, fesleğen, kuzu kulağı, pazı, dereotu.. hemen girdi torbaya ağız kulaklarda.. kış çocuğu olan kardeş böcük güneşe alışkın değil tabi,, güneş yüzünü tatlı tatlı öptükçe mis gibi daldı uykuya hemen. gözler pazar tezgahlarını hızlıca kolaçan ederken karar verildi, akşama pazı yenilecek.
malzemeler:
- 1 bağ pazı
- 1 adet irice kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- zeytinyağ
- üzerine yoğurt
yapılışı:
- sirkeli suda tozu toprağı iyice temizlenen pazı durulanır ve kaynar suda beş dakika haşlanır. soğutulup parmak kalınlığında doğranır ve kenara alınır.
- yayvan bir tencerede yemeklik doğranan soğan zeytinyağda iyice kavrulur, ince doğranan sarımsaklar da eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.
- 2 kaşık un ilave edilir, kokusu gidene kadar kavrulur.
- 2 bardak süt hızlıca eklenerek sürekli karıştırılır.. kıvam almaya başlayınca bir süre daha karıştırılarak doğranmış pazılar da eklenir. tuzu, biberi konularak 3-4 dakika daha pişirilir.
- servis aşamasında boraninin üzerine 1-2 kaşık çırpılmış yoğurt konur ve karabiber- kırmızı pul biberle de süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder