30 Ocak 2013 Çarşamba

Otlu Gözleme

Bugün kahvaltıda ne yapsak da ne yesek.. diye düşünürken "niye hiç gözleme yemiyoruz biz" diyen böcük babası fikir vermiş oldu diyelim. evde bulunan halihazırdaki tüm yeşillikler bol tuzlu ve sirkeli suda iyice yıkanarak mis kokulu bol tereyağlı gözlemenin zengin içini oluşturacak.

                       


malzemeler:

  • ıspanak
  • maydanoz
  • dereotu
  • taze soğan
  • pancar yaprağı
  • beyaz peynir
  • lor peyniri
  • tuz, tatlı pul biber
  • tereyağ
  • yufka


yapılışı:

  • güzelce yıkanmış yeşillikler ince doğranır. peynir ve baharat katılır.
  • bir adet yufka açılır ve otlu-peynirli iç harçtan konur. dikkatlice katlanarak tavada önlü arkalı pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder