30 Ocak 2013 Çarşamba

Pekmezli Kek

Bizim için sadece yoğurdu değil pekmezi de makbuldür Silifke'nin.. Henüz görüp gezme şerefine erişememiş olsam da ayrı bir yeri vardır ailemizde.. Köyümüzden gelen pekmez, taze ve kuru üzüm çeşitleri, acı ve tatlı köy pul biberi, bulguru mutfağımda altın gibi değerlidir. akşamları çıtır çıtır yenir kuru üzümler, dolmalara girer tat verir.    pul biber ise çorbaya, salataya, her yemeğe hatta kahvaltılığa bile katılarak keyifle yenir. ah bulgur neye yakışmaz ki.. pekmez yavru böcüğe yeri gelir paşa çayı diye yutturulur, taze meyve sularına tat verir, organik tahinle başgöz edilerek kahvaltıların gözdesi olur.
ama bu sefer kekin içine girecek.bakalım nasıl olacak, yaşayarak görücez....




malzemeler:

  • 3yumurta
  • 1,5 su bardağı pekmez
  • yarım subardağı yoğurt ve sıvıyağ
  • 1paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 bardak un
  • tercihen kakao ve damla çikolata
yapılışı:
  • yumurtalar iyice çırpılır. yaklaşık on dakika aralıksız çırpılırsa kek çok güzel kabarıyor.
  • pekmez, yoğurt, sıvıyağ ve diğer kuru malzemeler sırayla eklenerek hamuru söndürmeden birbirine yedirilir.
  • 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirilir.
  • servis ederken üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. çünkü hiç şekersiz bu kek bu haliyle alışılmışın ötesinde az şekerli oluyorrr muşş meğer ;) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder