30 Ocak 2013 Çarşamba

Ispanaklı Ev Makarnası

Soğuk  ve evde geçirilen bir haftasonu akşamı, uğurun böcüğü ile birlikte yapılan ev makarnası kadar güzel ne olabilir?
Hamurla oynamak terapi gibiydi. En çok da böcüğüm eğlenmiş oldu. üst-baş yer-gök unlara bezendi ama olsun,biz çok güzel vakit geçirdik.

ve malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/3- 2/5 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı sıvıyağ
  • yarım bardak haşlanmış robottan geçmiş ıspanak





                       





yapılışı:

  • unun ortası çukur açılarak çırpılmış yumurta ile diğer tüm malzemeler konur.
  • bir çatal yardımıyla malzemeler yavaşça çırpılarak birbirine yedirilir ve hamur daha sonra elle yoğurulur.
  • hamur bezelere ayırılır. her beze çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır. ve istenilen şekilde kesilerek şekilledirilir, çok az unlanarak oda sıcaklığında kurutulur. bir kısmı kaynayan suya, diğer kısmı da doğru buzdolabı poşetiyle dondurucuya... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder