bu tarifteki kuru ve sıvı malzemelerin miktarı Zümrüt Hanım'ın tarifiyle aynı.. dereotu,domates, dolmalık fıstık ve tulum peyniri ise anne böcüğün tercihi. tulum peyniri çok keskin bir tat verse de, biz ailecek çok sevdiğimizden bir zararı yok. peynir yerine küp doğranmış sucuk da harika olur bence bu tarifte. ancak bir sonraki pişirmemde yumurtayı iki adet kullanıcam; çünkü kokusu rahatsız etti beni açıkçası. unun da miktarı yarım kupa arttırılabilir belki.
- 1 kupa un (200gr.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam dereotu
- 2-3 kaşık yeşil zeytin
- 1-2 adet kurutulmuş domates
- yarım bardak rende peynir (tulum kullandım)
- yarım paket çam (dolmalık) fıstığı
yapılışı:
- yumurtalar çırpılır. yağ,süt ve kuru malzemeler eklenerek karıştırılır.
- doğranmış dereotu, yeşil zeytin, kuru domates, peynir ve iri dövülmüş dolmalık fıstık eklenerek yavaşça birbirine yedirilir.
- 170 derece ısıtılmış fırına verilerek 25-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder