3 Temmuz 2012 Salı

Sultan Lokumu

İlk denemede hem büyük hem de küçük böcükten tam not aldıysa eğer, kesinlikle bu yazın favorilerinden biri olacak bu tarif. yapımı da oldukça zahmetsiz.

malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • süslemek için- çekilmiş ceviz,antep fıstığı, fındık, hindistan cevizi,tarçın..vb keyfiniz o gün nasıl isterse yani :)





yapılışı:
  • tereyağ eritilir ve un eklenerek kavrulur.
  • soğuk süt ve şeker eklenerek sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. (bu aşamada dileyen damla sakızı da ekleyebilir)
  • ocaktan alınınca vanilya eklenerek mikserle 5-10 dakika daha çırpılır. 
  • muhallebi büyük bir tepsiye koyulur ve soğuyunca buzdolabında bir gece dinlendirilir.dinlendirilirse rulo yapıp sarılması daha kolaylaşır. 
  • istenilen genişlikte dilimler kesilir. her dilimin üzerine o an elimin altında bulunan toz antep fıstığı koyup sardım ve her tarafını hindistan cevizinde gezdirerek süsledim.
  • büyük böcüğe dondurmayla birlikte servis ettim. BA-YIL-DII.. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder