malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- süslemek için- çekilmiş ceviz,antep fıstığı, fındık, hindistan cevizi,tarçın..vb keyfiniz o gün nasıl isterse yani :)
yapılışı:
- tereyağ eritilir ve un eklenerek kavrulur.
- soğuk süt ve şeker eklenerek sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. (bu aşamada dileyen damla sakızı da ekleyebilir)
- ocaktan alınınca vanilya eklenerek mikserle 5-10 dakika daha çırpılır.
- muhallebi büyük bir tepsiye koyulur ve soğuyunca buzdolabında bir gece dinlendirilir.dinlendirilirse rulo yapıp sarılması daha kolaylaşır.
- istenilen genişlikte dilimler kesilir. her dilimin üzerine o an elimin altında bulunan toz antep fıstığı koyup sardım ve her tarafını hindistan cevizinde gezdirerek süsledim.
- büyük böcüğe dondurmayla birlikte servis ettim. BA-YIL-DII.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder