1 Temmuz 2012 Pazar

Beef Steak


Öncelikle "Çiğdem çok teşekkürler".. biz bu tarifi baya bi tuttuk. soya sosuyla o artistik nokta vuruşunu yapmayı gözümüz yemediği için o kısım eksik kaldı ama bizim için yine de leziz bir tarif oldu. 

malzemeler:
  • jülyen doğranmış dana antrikot
  • kırmızı-sarı dolmalık biber
  • mantar
  • kurusoğan
  • biberiye-kekik-zerdeçal..vb 
  • tuz,karabiber
  • kaşar peyniri rendesi
  • bazlama


yapılışı:




sebzeler ve et jülyen doğranır.









dana eti suyunu salıp çekene kadar az sıvıyağ ile sotelenir.sırayla taze biberiye (dalıyla beraber), kurusoğan, biberler, kestane mantarı eklenir. tercih edilen baharatlarla tatlandırılır.





bazlama ikiye bölünür. her yarım bazlamanın arası kesilerek açılır. içine önce yeterince etli sote, sotenin üzerine de peynir koyulur. 



peynir eriyene kadar fırınlanır.

son lokma bitinceye dek de hiç konuşmadan yumularak yenilir. bizde öyle oldu ;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder